Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Zomerfeest: het tweede weekend

De ochtend van de vrijdag 22 augustus was gereserveerd voor de Kinderviswedstrijd in de Gaag... dit keer onder begeleiding van een hele lange regenbui...  's Middags was er de braderie gecombineerd met de kinderrommelmarkt; het was inmiddels weer aardig weer geworden. Velen maakten een of meerdere rondjes om de vijver van de BM Singel en maakten er een gezellige middag van. Ook waren er workshops schilderen, bloemschikken, en sieraden maken. Achter het oude raadhuis was van alles te eten en drinken en kon je een ouderwetse bingo meespelen. Zie ook: Zomerfeest zomers van start.

Braderie Zomerfeest 2008

Braderie Zomerfeest 2008

Braderie Zomerfeest 2008

Braderie Zomerfeest 2008

Braderie Zomerfeest 2008

Boer zoekt bezoek

Een nieuw onderdeel van het Zomerfeest was het 'Boer zoekt bezoek'. De producten van Midden-Delfland stonden centraal bij drie fietsarrangementen, waarbij deelnemers langs een aantal (meest) agrarische locaties fietsten. Het arrangement 'Boereninspanning in het klein' was vooral bedoeld voor (groot)ouders met kinderen met bezoeken aan de imkerij De Bijzaak met uitleg over de bijen en honing, de snoepwinkel van De Schilpen en Hoeve Bouwlust. 'Boereninspanning toen en nu' was meer voor de grote mensen, met een rondleiding door boerderij Torenzicht (Westgaag), een historische lunch op Hoeve Avondrust en bezoekjes aan de Schilpen in Maasland en de veehouderij De Paardenstal met de melkrobot van Lely. Het derde fietsarrangement 'Boereninspanning op ieder vlak' trok langs Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight, de keramiek tentoonstelling 'Op een bedje van groen' Op Hodenpijl, hoeve Ackerdijk en de imkerij de Bijzaak.

Hoeve Avondrust en de Historische Keuken

Imkerij De Bijzaak

De Melkrobot Astronaut van Lely

De snoepwinkel van De Schilpen

Schipluidens Zomercarnaval

Het zaterdagavond themafeest kreeg de titel: 'Schipluidens Zomercarnaval'. Hier hoort natuurlijk ook een optocht bij in de sfeer van het bekende Braziliaans carnaval. Samen met de sambaslagwerkgroep en majorettes trok een stoet van wagens en loopgroepen door de straten van Schipluiden om bij het Zomerfeest te eindigen voor het laatste avondfeest.

Schipluidens Zomercarnaval

Schipluidens Zomercarnaval

Schipluidens Zomercarnaval

De Finale

En zondag, van twee tot zes uur de Finale van Zomerfeest 2008. Het wisselvallig weer zorgde ervoor dat tijdens Zomerfeest 2008 er soms wat geïmproviseerd moest worden. Tijdens de feestavonden was het wel overwegend droog; alleen moest vrijdagavond het feest vroegtijdig worden afgesloten omdat stevig onweer zich aankondigde. De Finale was weer als vanouds. Dit keer zorgde de 'Booming Piano' spelers en zangers, en natuurlijk het duo Arian en Leon, voor een vier uur durende opwarming tot de climax: de sluiting van het Zomerfeest 2008, met 'You never walk alone'. Het was weer een prachtig Zomerfeest mede dankzij de inspiratie en inzet van de vele vrijwilligers!

De Finale

De Finale

De Finale... links van het podium

De Finale.... rechts van het podium

Zie ook: Zomerfeest zomers van start en lees meer op de Zomerfeest website.

12 april 2024