Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

De Westlandtoertocht gaat door!

Op zaterdag 10 en zondag 11 januari 2009 kan de Westlandtoertocht geschaatst worden. Voor meer informatie: De Westlandtoertocht.

Het kan vriezen en het kan dooien...

7 januari 2009. In Midden-Delfland weet je dat nooit. Dinsdag 6 januari was een schitterende dag: wolkeloze hemel, zon, vrieskouw, weinig wind en zwart ijs op de Vlieten. Jammer... gemist dus... dan maar woensdag een middag schaatsen plannen. De verwachting was niet zo goed, een beetje dooi en een beetje regen. Dat kwam dus uit! Toch waren er verrassend veel schaatsers die er geen genoeg van konden krijgen. Komt die Westlandse Toertocht nog? Iedereen hoopt erop en velen verwachten hem komend weekend.

Schaatsen op waterig ijs - 7 januari 2009

Schaatsen op waterig ijs; even op de foto - 7 januari 2009

Schaatsen op waterig ijs - 7 januari 2009

Schaatsen op vaarten en vlieten

1 januari 2009. Gelukkig Nieuw Jaar aan u allen! 

De situatie op het ijs is weinig veranderd. IJsclub Vlietland Schipluiden meldde een ijsdikte van 7,5 tot 8 cm op haar ijsbaan. Maasland wacht in spanning af op een eventueel KNSB Nationaal Kampioenschap op buitenijs volgende week (in Maasland werd eerder net NK gehouden in de winter van 1993/1994). Velen stapten na de gebruikelijke Nieuwjaarsplichtplegingen snel op het ijs. Het werd weer gezellig druk op de ijsbanen en vaarten. Toch moet het nog wel even goed doorvriezen om de verwachte grote massa mensen voor aanstaand weekend te kunnen dragen.

Vandaag nog ging iemand bij de Trambrug door het ter plaatse zwakke ijs! Zo was winter 1990/1991.

Een nat en vooral koud pak is zo gehaald

Westland Toertocht

Op de website www.natuurijsschaatsen.nl/ staat ook de Westland Toertocht genoemd. Er is een redelijke kans dat deze de komende week geschaatst kan gaan worden. De organiserende ijsclubs: de Vlaardingse IJsclub, IJsclub Vlietland te Schipluiden, IJsclub Eendracht te Naaldwijk, IJsclub Hard gaat ‘ie te De Lier en IJsclub Maaslands IJsvermaak te Maasland, komen regelmatig bij elkaar om de mogelijkheid te bespreken. Houd ook deze pagina in de gaten!!

Schaatsen op de Vlaardingsevaart - 1 januari 2009

Schaatsen op de Vlaardingsevaart - 1 januari 2009
Bij de Trambrug even van het ijs af...

31 december 2008. 's Ochtends hebben de eerste waaghalzen hun tocht over Vlaardingsevaart al met enige voorzichtigheid gemaakt; ze bleven vooral aan de kant om bij problemen weer snel op het droge te kunnen komen. Het ijs wel 'zingt' prachtig als de schaatsers voorbij komen! Maar er zijn nog wel zwakke plekken: het water onder de Trambrug in Schipluiden is op veel plaatsen niet sterk genoeg en tussen de bebouwing van Schipluiden is het ijs nog te dun. Onder de meeste bruggen is het ijs niet of nauwelijks sterk genoeg. Bij poldergemalen en waterinlaten is het uitkijken geblazen. De Vaart richting Den Hoorn en Delft is bedekt onder een laagje sneeuw, dat het zicht op de ijskwaliteit ontneemt.

Schaatsen op de Vlaardingsevaart - 31 december 2008

Later op de dag worden de schaatsers minder voorzichtig en wordt de Vlaardingsevaart over de volle breedte gebruikt... het blijft goed gaan. Afgezien van een aantal gebruikelijke scheuren blijft het ijs van uitstekende kwaliteit. Tot aan de Vlieten is het uitstekend schaatsen. Zelfs de eigenaar van Café Vlietzicht is uit zijn winterslaap ontwaakt en heeft een speciaal schaatsterras ingericht. Over de Middelvliet kan men van hier naar Maasland. Ook de ijsvloer naar Vlaardingen ziet het over de volle breedte goed uit. De laatste schaatsdag van 2008 was vooral een mistige dag waarbij af en toe een bleek zonnetje te voorschijn kwam.

Met de verwachte aanhoudende nachtvorst en lage temperaturen overdag komen er nog zeker mooie schaatsdagen aan!

Voor wie het open water toch wat riskant vindt: de ijsbanen van IJsclub Vlietland in Schipluiden, Maaslands IJsvermaak en D.IJ.C. Bertus in Den Hoorn zijn geopend!

Schaatsen op de Vlaardingsevaart - 31 december 2008

Schaatsen op de Vlaardingsevaart - 31 december 2008

Schaatsen op de Vlaardingsevaart - 31 december 2008

11 april 2024