MIDDEN - DELFLAND

Natuurbeheer Abtswoude

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afd. Regio Delft start een nieuwe activiteit: Natuurbeheer Abtswoude. Met deze activiteit willen we de natuur rond Abtswoude bevorderen. 

Als eerste activiteit worden diverse geriefhoutbosjes onderhouden die langs Abtswoude en de Tanthofkade liggen. Deze bosjes vallen onder het recreatieschap Midden-Delfland, ze worden voor dit schap beheerd door een onderdeel van de provincie Zuid-Holland: Groenservice Zuid-Holland (GZH). Met GZH heeft de KNNV afd. Regio Delft een werkcyclus afgesproken om de komende seizoenen de bosjes langs Abtswoude en Tanthofkade te onderhouden, te vernieuwen en uit te breiden. Van enkele omwonende agrariërs hebben we toestemming om via hun land naar de Tanthofkade te gaan.

De data zijn:

  • Zaterdag 22 december 2007.
  • Zaterdag 29 december.
  • Zaterdag 19 januari 2008.
  • Zaterdag 9 februari.
  • Zaterdag 23 februari.
  • Zaterdag 8 maart.

Tijd: 10:00 - 12:30 uur.

Verzamelen: kruising Abtswoude/Vietnampad, Delft.

Informatie: Huub van 't Hart, 015-262 2779, afd.RegioDelft@knnv.nl 

Tanthofkade geriefbosje

Deelname is mogelijk vanaf 14 jaar en is gratis. Jongeren tussen 14 en 16 jaar mogen meedoen onder begeleiding. Bij regen gaan de activiteiten niet door.
De KNNV zorgt voor gereedschap en koffie; een mok moeten de deelnemers zelf meebrengen. Het is raadzaam stevige schoenen te dragen en nauwsluitende kleding.

Wat doet de KNNV

Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging is een vereniging waarvan de leden zich bezighouden met natuurstudie, natuurbeleving en natuurbescherming. De ruim 50 door Nederland verspreide afdelingen organiseren diverse activiteiten zoals inventarisaties, excursies, lezingen, cursussen en natuurbeschermingsactiviteiten en laten hun stem horen bij landinrichtingsplannen of bedreigde natuurgebieden. Ook steken ze hun handen uit de mouwen als het gaat om bijvoorbeeld het knotten van wilgen en het begeleiden van de paddentrek. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afd.RegioDelft

Bron: Persbericht KNNV afd. Regio Delft.