Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Natuurwerkdag 2008 in Midden-Delfland

1 november. Voor het achtste jaar werd in heel Nederland de Natuurwerkdag georganiseerd. Op 300 mooie plekken gingen circa 11.000 mensen tegelijk aan de slag. Tijdens deze dag werkten heel veel mensen, jong en oud, mee aan een grote opknapbeurt van het Nederlandse landschap. Op deze manier kunnen veel mensen een dagje actief zijn in het natuur en meehelpen aan het landschapsonderhoud. Zo beleeft men op een leuke en informatieve manier het landschap en de natuur binnen Nederland.

In Zuid-Holland deden dit jaar 42 locaties mee, waaronder ook een locatie in Midden-Delfland: een prachtige wilgenlaan aan de Oostveenseweg te Schipluiden. Hier was de knotgroep Wolf met veel vrijwilligers,

van jong tot oud, bezig de wilgen aan de oostzijde van de laan te knotten. Deze locatie was door de provincie Zuid-Holland zelfs als een 'sterlocatie' aangewezen. Dit betekent, dat een bijzondere Zuid-Hollander was uitgenodigd om mee te helpen. Voor de locatie in Midden-Delfland was de staatssecretaris van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en inwoonster van Schipluiden, Marja van Bijsterveldt, uitgenodigd. Zij verrichtte, samen met burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland de openingshandeling voor de Natuurwerkdag door samen een wilg te planten.

Natuurwerkdag 1 november 2008 in Midden-Delfland

Natuurwerkdag 1 november 2008 in Midden-Delfland

Initiatieven als de Natuurwerkdag sluiten uitstekend aan op de ambities en uitgangspunten van de gebiedsvisie Midden-Delfland 2025 en het Cittaslow gedachtegoed. De Natuurwerkdag draagt bij aan een kwaliteitsimpuls van het landschap en het biedt de mogelijkheid aan mensen - die daar normaal gesproken geen mogelijkheid toe hebben - om onder professionele begeleiding in de natuur bezig te zijn.

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer met steun van de Nationale Postcode Loterij en vrijwilligersgroepen. Op de website www.natuurwerkdag.nl vindt u verdere informatie over de natuurwerkdag en alle locaties in Nederland.

Natuurwerkdag 1 november 2008 in Midden-Delfland

Bron: Publicatie gemeente Midden-Delfland, foto's

11 april 2024