Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Sfeervol Nazomerfeest in zonovergoten Midden-Delfland

30 augustus. Het Nazomerfeest bestond dit jaar uit een braderie met een grote verscheidenheid aan producten waaronder ook streekproducten, een vrijwilligersmarkt, diverse rommelmarkten en muziek- en theaterpodium met een reeks van optredens. Dit alles vond plaats in het centrum van Maasland rondom de Zuid-Gaag. Het prachtige weer zorgde ervoor dat velen een rondje kwamen maken om wellicht iets nuttigs of aardigs aan te schaffen, of gewoon op het terras naar de muziek te luisteren.

De kanowedstrijd van Schipluiden naar Maasland door de Gaag, sinds 2005 op het programma, was er dit jaar ook weer bij. Om tien uur werd het startsignaal gegeven in Schipluiden. Alle ophaalbruggen langs de Gaag waren voor één keer opengedraaid om de kano's door te laten. De meeste kanovaarders maakten er een mooie recreatieve tocht van. Een paar mensen streden om de winst, maar spannend was het niet. Als snel werd de verdeling van de eerste plaatsen duidelijk.

Kanowedstrijd - start in Schipluiden

Kanowedstrijd - kort na de start

Overal kraampjes

Euterpe en JEM o.l.v. Frank Hendriks

hÉerlijk Delfland streekproducten

Kanowedstrijd - de laatste kano is binnen... de brug kan dicht


Programma Nazomerfeest Maasland: zaterdag 30 augustus 2008

Het programma voor het zesde Nazomerfeest is voller dan ooit. Het echte dorpsfeest zal zich dit jaar in verband met de nieuwbouw Veldesteijn afspelen vanaf de brug van Kapteijn, de Burg. van de Lelijkade, 's Herenstraat en Doelstraat tot aan de kruising Doelstraat/Hofsingel. Vóór de Schilpen en de Pynas wordt er over het water weer speciaal voor dit feest een muziekvlonder met terras gebouwd. Het dagprogramma loopt van 10.00 uur 's ochtends tot 17.00 uur 's middags. Dit was 2006.

Dit jaar is er weer een vrijwilligersmarkt, georganiseerd door de Gemeente, uitgebreid met een streekproductenmarkt nabij het Kerkplein. Graag zien wij nog extra aanmeldingen van echte Maaslandse hobbyisten. Dus laat zien wat u kunt!

Een aantal Midden-Delflandse muziekgroepen zullen het feest weer opvrolijken op de muziekvlonder. Het mag als een primeur gezien worden dat dit jaar Euterpe en JEM op verzoek van de organisatie een paar stukken samen zullen spelen.

Als extra attractie in de middag het Westlandse mannenkoor "Onder zeil" met zeemansliederen. Ome Ben speelt op de trekzak, die weer familie is van Rob die ook trekzak speelt bij de inmiddels zeer bekende "Maxima's". Zij zullen het feest weer spetterend afsluiten.

De succesvolle kanotocht Schipluiden/Maasland wordt gehouden. Alle bruggen tussen de twee dorpen in gaan weer open!

Na-zomerfeest Maasland - 30 augustus 2008

Programma voor de hele dag

  • Kinderrommelmarkt aan weerskanten van de Vliet.
  • Western attractie voor de jeugd bij het oude Gemeentehuis.
  • Auto's beschilderen bij Lex Grofa shop, kruising Kluisweer/Doelstraat.
  • Vrijwilligers-en Streekproductenmarkt "Heerlijk Delfland", Doelstraat nabij het Kerkplein in samenwerking met de Gemeente Midden-Delfland.
  • De kanotocht Schipluiden /Maasland. Lange en korte tocht. Aanmelden: Jaap van Dam tel. 06 - 2001 7322 en Total Langstraat tel. 015- 380 9932.

Programma op de muziekvlonder

10.00 u Euterpe.
10.30 u Finish kanotocht Schipluiden-Maasland.
11.00 u Euterpe en JEM spelen samen!
11.15 u Prijsuitreiking kanotocht.
11.30 u JEM.
12.30 u Theater in Feite. Optreden t.b.v. vrijwilligers.
13.30 u Onder zeil. Een Westlands mannenkoor. Zeemansliederen.
14.30 u Onder zeil. Tweede set.
15.00 u Dauwtrappers. Maaslandse Streetband.
15.30 u Maxima's uit Den Hoorn.

Intekenen voor een kraam:

Voor de kinderen op de kinderrommelmarkt geldt een tarief van 2 euro voor een halve kraam van twee meter. Kramen van 4 meter zijn er voor Maaslandse kunstenaars en hobbyisten voor 10 euro, en voor verkoop gerichte kramen wordt 25 euro berekend.
Aanmelden tegen contante betaling bij de Lex Grofa shop aan de Doelstraat.

Inschrijven voor de kanotocht:

Jaap van Dam tel. 06 - 2001 7322 en Total Langstraat tel. 015- 380 9932.
Kosten: € 7,50 huurkano, € 5,- eigen kano.

De organisatie is in handen van het VMO (Vereniging Maaslandse ondernemers).

Bron: Persbericht VMO.

12 april 2024