Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

De Kerstmarkten in Midden-Delfland

12-13 december. Dit was het weekend van de kerstmarkten in Midden-Delfland. Half Maasland liep uit om het Lichtjesfeest rond de Oude kerk en bij museum De Schilpen te beleven. In Den Hoorn werd de kerstmarkt in de Hoornbloem aan het Julianaplein gehouden. De kerstmarkt bij de Dorpskerk in Schipluiden kon dit jaar helaas niet doorgaan. In plaats daarvan organiseerde Groencentrum Langelaan een 'Sfeermarkt' in en om de winkel.

Het derde Maaslands Lichtjesfeest is een groot buitenevenement bij de Oude Kerkplein en op de 's Herenstraat nabij De Schilpen. Het was droog en koud maar toch kwamen veel bezoekers even langs, af en toe opwarmend bij de vuren, of om iets warm te eten of drinken. Een aantal imposante, met licht versierde brandweervrachtauto's brachten de Kerstman. 4.000 waxinelichtjes werden gebruikt voor de straattekeningen van licht. Op de kerstmarkt veel kerstartikelen, maar ook (nep)sneeuw, dieren en muziek van de plaatselijke harmonieorkesten en meer.

Lichtjesfeest Maasland

Lichtjesfeest Maasland

Lichtjesfeest Maasland

Jammer dat de kerstmarkt in Schipluiden dit jaar niet kon doorgaan. Een aantal vaste Schipluidense deelnemers hadden nu een plaatsje verworven in Den Hoorn. Hier stonden in twee zalen rijen tafels opgesteld met alles dat maar in de ruimste zin met kerstmis te maken had. Veel kerstattributen natuurlijk, maar ook winterbanden en computeraccessoires. Modewinkel Divers organiseerde een Kerstmodeshow op het podium. Buiten zorgde de scouting voor een lekker warm vuur en niet te versmaden glühwein.

Kerstmarkt Den Hoorn

Kerstmarkt Den Hoorn

Kerstmarkt Den Hoorn

Kerstmarkt Den Hoorn

Kerstmarkt Den Hoorn

In Schipluiden kon men toch nog wat kerstsfeer opdoen bij Groencentrum Langelaan. In de kassen van de winkel was zaterdag van 10.00-17.00 een aantal kraampjes geplaatst met diverse kerst- en oud-en-nieuw spullen, zoals kerststallen, oliebollen en andere lekkernijen,... en natuurlijk kerstbomen en -stallen, mooie bloemstukken en 'mee of de foto met de kerstman'.

Sfeermarkt Schipluiden

Sfeermarkt Schipluiden

Sfeermarkt Schipluiden

Sfeermarkt Schipluiden

Sfeermarkt Schipluiden

Laat Kerstmis nu maar komen; graag met een flink pak sneeuw, als het kan!

11 april 2024