Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Delftse Streekmarkt

6 september. Op de Boterbrug in Delft werd deze zaterdag de vierde Delftse Streekmarkt gehouden. Bij perfect marktweer zat de loop er al vanaf het begin in. Dit jaar waren er naast de bekende deelnemers van vorige edities ook een aantal nieuwe deelnemers. De meest in het oog springende was wel Uitvaartbegeleiding De Regenboog, die met hun onlangs gepresenteerde lijkkist met wilgenhout veel bezoekers kreeg. Adri Huisman maakte van een van de kisten een waar kunstwerk.

De producten van het platteland werden symbolisch met platbodems de stad binnen gevaren en meerden af aan de Oude Delft, bij het Meisjeshuis. Vanaf tien uur was er bij de opgestelde kramen vooral veel te proeven, zoals druiven, bier, wijn, jams, honing, brood en banket, volgens historische recepten gemaakte gerechten en meer. Evenals vorig jaar werd de toegang van de Oude Delft naar de Boterbrug versierd met paprika's in vele groottes en kleuren door kunstenaar Adri Huisman. Een ezelmoeder met kind had veel aantrekkingskracht op de kinderen. De Midden-Delfland vereniging en de Agrarische natuurvereniging Vockestaert gaven meer informatie over het Midden-Delfland gebied.

De organisatie van deze markt was in handen van de stichting Stichting De Witte Roos en stichting h'Eerlijk Delfland.

Delftse Streekmarkt 6 september 2008

Delftse Streekmarkt 6 september 2008

Delftse Streekmarkt 6 september 2008

Delftse Streekmarkt 6 september 2008

Delftse Streekmarkt 6 september 2008


Aankondiging: Delftse Streekmarkt en Ready Steady Cook

Op 6 september organiseren Stichting De Witte Roos en stichting h'Eerlijk Delfland 'De Delftse Streekmarkt'. Op de Boterbrug in Delft is van 10.00-17.00 een grote verscheidenheid aan streekproducten te zien, proeven en kopen. Om 14.00 zal in de tuin van het Meisjeshuis een streekproducten versie van het programma Ready Steady Cook te zien zijn. Tijdens deze show gaan Mario Ridder chefkok van de Zwethheul (twee Michelin sterren) en chefkok Misha Sukyás-Reati aan de slag met streekproducten uit de omgeving van Delft en in 20 minuten een gerecht maken.

Delftse streekmarkt - 6 september 2008

Ready Steady Cook - 6 september 2008

12 april 2024