Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Van oude menschen…; de derde leeftijd en de letteren. Thema: ouderen

In alle vestigingen van Bibliotheek Maassluis | Midden Delfland

Iedereen die tijdens de Boekenweek van 12 tot 22 maart betalend lid wordt van de bibliotheek ontvangt een welkomstcadeau met daarin een bon voor het boekenweekgeschenk en een boekenbon à € 5,-
De bon kan alleen tijdens de Boekenweek 2008 in elke deelnemende boekhandel worden ingewisseld voor het Boekenweekgeschenk van Bernlef. De Boekenbon ter waarde van € 5,- is onbeperkt geldig.

Het exclusieve cadeautje van de bibliotheek: het Boekenweek-cv voor alle volwassen leden van de bibliotheek (zolang de voorraad strekt)! Fragmenten uit het oeuvre van Bernlef, een kennisquiz - ze werpen een verhelderend licht op werk en persoon. Zo wordt uitvoerig stilgestaan bij zijn grote passie: jazzmuziek. Met de quiz valt natuurlijk weer iets te winnen: boekenpakketten plus NS-Dagkaarten.

Activiteiten

Otto Zeegers zal een avond verzorgen over "Mijn jazz"

Op deze avond zullen zijn anekdotes gelardeerd worden met bijbehorende jazz muziekfragmenten.
Datum: Dinsdag 18 maart 2008
Plaats: Bibliotheek Maassluis
Aanvang : 20:00 uur / Zaal open 19:30.
Toegang: € 5,00 / niet leden € 7,50

Over het autobiografisch geheugen

Waarom maakt het geheugen zoek wat we juist hadden willen bewaren, en omgekeerd? Waarom zijn we vrijwel alles vergeten wat voor ons derde gebeurde? Waarom lijkt het leven sneller te gaan als je ouder wordt?
Douwe Draaisma, schrijver van het boek "Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt" geeft een lezing over en uit eigen werk.
Datum: Donderdag 27 maart
Plaats: Bibliotheek Maassluis
Aanvang: 20:00 uur / zaal open 19:30
Toegang: leden € 10,00 / niet leden € 12,00


"Mijn Jazz" lezing op 18 maart door Otto Zeegers
in Bibliotheek Maassluis

Otto Zeegers is vanaf zijn jeugd buitengewoon geïnteresseerd
In muziek in het algemeen, maar jazz- en wereldmuziek in het bijzonder.
In de loop der jaren heeft hij als amateur musicus en onderwijzer een rijke schat aan ervaringen opgedaan, zowel wat het maken van muziek als wat het beluisteren en doorgeven daarvan betreft. Al op vijfjarige leeftijd luisterde hij geboeid naar de radio of de grammofoon. Zijn herinneringen voeren ons door de wereld van zijn belevenissen, te beginnen in 1935 en eindigen in het heden.
In zijn zoektocht naar speelbare muziek kwam Otto vele muzikale bijzonderheden tegen. Over deze ervaringen wil hij nu vertellen, waarbij zijn anekdotes gelardeerd worden met bijbehorende muziekfragmenten, in dit geval dus van jazzmuziek.

Bibliotheek Maassluis
Dinsdag 18 maart 20:00
Toegang €5,00 (leden) / €7,50

13 april 2024