Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

'Op een bedje van groen' spectaculair van geopend

13 juli 2008. Om precies tien over twaalf startte de openingspresentatie van de keramiekexpositie in het kerkje van Op Hodenpijl. Slagwerkgroep DrumPack zorgde ervoor dat met hun slagwerk alle kwade geesten het pand verlieten. Tineke van Gils, keramiste uit Schipluiden, had de regie en de organisatie van deze bijzondere en internationale expositie. Zeventien keramisten lieten zich inspireren door het thema 'Op een bedje van groen' met veel verrassende resultaten. Marja van Bijsterveldt, dorpsbewoner en staatsecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap sprak met inspirerende woorden over de tentoonstelling en haar geliefde landschap van Midden-Delfland.

Alle stoelen en banken van het voormalige kerkgebouw van Op Hodenpijl waren bezet toen DrumPack de opening aankondigde. Na de inleidende woorden van Tineke van Gils sprak Marja Bijsterveldt haar bewondering uit voor de tentoonstelling en vertelde van haar bijzondere ervaring tijdens haar kanotocht eerder die dag, toen Midden-Delfland nog aan het wakker worden was.

Marja van Bijsterveldt met haar openingstoespraak
Marja van Bijsterveldt met haar openingstoespraak.

DrumPack testte vervolgens of het aardewerk van Tineke van Gils 'slagwerk proof' was. Tijdens het opzwepende muziekstuk kon het publiek ervaren hoe mooi de klanken van aardewerk kunnen zijn. De ritmisch toenemende en vervolgens weer afnemende wereld van klanken deed denken aan een stevige regenbui in Midden-Delfland. Tineke introduceerde in het kort de zeventien keramisten en hun geëxposeerde werken, die deels in de kerk (en op het koor) en deels in de er achter liggende Herdershof zijn uitgestald. De verrassende ritmische slotact van DrumPack met de titel 'Het diner' kreeg een staande ovatie; hiermee was de expositie tevens officieel geopend.

'Het Diner', een ritmische luister- en kijkspel door DrumPack
'Het Diner', een ritmisch luister- en kijkspel door DrumPack.

Het publiek dromde zich langzaam langs de kunstwerken, onderweg veel foto's makend. Het bleef daarna nog lang gezellig druk Op Hodenpijl. 

De expositie is geopend tot en met 31 augustus 2008, dagelijks behalve maandag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie bezoek de website van 'Op een bedje van groen'.

Felicitaties voor Tineke van Gils
Felicitaties voor Tineke van Gils.

Op een bedje van groen


Op een bedje van groen

Op een bedje van groen

Op een bedje van groen

Op een bedje van groen

Links:

13 april 2024