Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

'Ard el Amal' in Egypte blij met €1200,- uit pottenbakkerij in Midden-Delfland

Bedankt 160 schilders!!

11 december. "Wat zijn we in 'Ard el Amal' blij met de opbrengst, wauw.....zoveel!!!! Dat had ik toch niet verwacht toen je met het idee kwam. Fantastisch! We gaan je uitgebreid melden hoe het besteed wordt", schrijft Ans van der Valk vanuit Luxor aan Tineke van Gils.

In totaal hebben 160 mensen bekers beschilderd voor de boerderij/pottenbakkerij voor verstandelijk gehandicapten in Egypte bij Luxor. Na afloop werden de bekers geglazuurd en gebakken en konden zij voor de Sint worden opgehaald. Er zaten 'juweeltjes' bij, zoals op de foto van de geopende oven te zien is. Op sommige avonden zaten 30 mensen tegelijk te schilderen terwijl er ook nog eens verdeeld over alle avonden een kleine 2000 mensen de pottenbakkerij bezochten om een kijkje achter de schermen te nemen. Kortom het was beregezellig en loeidruk. Maar het was de moeite waard!

Samen met nog enkele donaties kon er uiteindelijk €1200,- worden overgemaakt naar Ard el Amal.

Schilderen voor 'Ard el Amal' - november 2008
Foto's: Wim van Vliet.

Ans van der Valk (Ard el Amal) en Tineke van Gils bedanken alle 160 schilders en donateurs voor hun steun aan deze actie.

Schilderen voor 'Ard el Amal' - november 2008


Boerderij & pottenbakkerij in Luxor - Tijdens de verlichte boerderijenroute Midden-Delfland

13 november. In het bijgebouw van de achttiende-eeuwse boerderij aan de Rijksstraatweg 16 te Schipluiden heeft Tineke van Gils haar pottenbakkerij. Tijdens de verlichte boerderijenroute Midden-Delfland is het atelier open, bovendien is er een kleine expositie van recent werk in de galerieruimte en kunnen snuffelaars in het magazijn terecht op zoek naar uniek, handgedraaid en typisch Midden-Delflands serviesgoed.

Beschilder een beker met opbrengst voor Ard el Amal.nl (Land of Hope)

Tineke van Gils: "In oktober klopte Ans van der Valk uit Delft, bij mij aan met vragen over keramiek. Zij vertelde mij dat zij, samen met haar Egyptische partner, een boerderij/pottenbakkerij voor mensen met een verstandelijke handicap aan het bouwen en opzetten is in een stukje woestijn vlakbij Luxor in Egypte. Hun stichting heet Foundation Ard el Amal en wordt gesteund o.a. door de NOVIB en de Wilde Ganzen. Hun droom gaat over aarde en klei en mensen die recht hebben op een leven, maar dat in Egypte nauwelijks krijgen.

Ik was onder de indruk van zoveel kracht en realiteitszin om een droom droom waar te maken, dat ik besloot om mee te denken en te werken".

Nu het licht op de boerderijen wordt gezet kan het ook wel wat verder uitstralen, vindt Tineke van Gils. Zij nodigt daarom iedereen uit om tijdens de verlichte boerderijenroute haar keramiekwerkplaats te bezoeken en voor € 10,- een beker te kopen die men ter plekke zelf kan decoreren of beschilderen. Na afloop zal Tineke de bekers glazuren en stoken. Van elke beker gaat €3,50 naar Ard el Amal. Bovendien zal de totale opbrengst voor Ard el Amal door Tineke worden verdubbeld.

Foundation Ard el Amal - boerderij in aanbouw
Foundation Ard el Amal - boerderij in aanbouw.

Vóór 5 december kunt u de gebakken beker ophalen, zodat het ook nog een mooi sinterklaascadeau kan worden. 

Niemand hoeft te denken dat hij niet creatief genoeg is, want zelfs stippeltjes of streepjes maken van de beker een kunstwerk. Doet u mee? Wij hopen dat het gaat stormlopen. Als u er zeker van wilt zijn dat er nog een beker beschikbaar is, laat dan per e-mail even weten welke avond u wilt komen en met hoeveel: info@tinekevangils.com.

Tijden: 13, 14, 19, 20, 21,26, 27, 28 november van 19-22 uur.
Plaats: Rijksstraatweg 16, 2636 AX Schipluiden,
e-mail: info@tinekevangils.com.
internet: www.tinekevangils.com.
Foundation Ard el Amal op internet

11 april 2024