Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Natuur4Daagse Delfland 2008: 
de laatste wandeling door het centrum van Delft

Op zondag 28 september wordt de laatste wandeling van de Natuur4daagse Delfland gelopen. Het is een route om de natuur in het centrum van Delft te ontdekken. Deze wandeling is samengesteld door de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afd. Regio Delft, het startpunt is de Botanische Tuin, Poortlandplein 6, Delft. Aan het startpunt is de routebeschrijving te koop voor 3,-- euro per route, alle vier de routes kosten 8 euro.

Deze wandeling start tussen 10:00 - 12:00 uur, de wandelaars lopen op eigen gelegenheid.
Meer informatie op www.knnv.nl/afd.RegioDelft, afd.RegioDelft@knnv.nl of via tel. 015-2610048.
Aan deze route is ook een prijsvraag verbonden, de antwoorden op de vragen zijn in de wandeling te vinden.
De route is tussen de 5 - 8 km met een mogelijkheid tot verlenging voor de deelnemers.

De overige wandelingen zijn samengesteld door de vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN), de Midden-Delfland Vereniging en de vereniging voor Natuur- en Milieubescherming Pijnacker. Zij hebben wandelingen beschrijven in het Bieslandse Bos, de Balij en rond 't Woudt.

Het is de derde keer dat de Natuur4daagse Delfland wordt georganiseerd.


Natuur4Daagse Delfland 2008

21 augustus 2008. Op vier zondagen in september (7, 14, 21 en 28) organiseren de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), de Vereniging voor natuur- en milieu-educatie (IVN), Midden-Delfland Vereniging (MDV), Natuur en Milieu Pijnacker (NMP) de Natuur4daagse Delfland. De deelnemers maken tijdens deze wandelingen kennis met het landschap en de natuur in en rond Delft.
De routes zijn tussen de 5 - 8 km met een mogelijkheid tot verlenging voor de deelnemers. De starttijd is tussen 10 - 12:00 uur, de aankomsttijd tussen 12 - 15:00 uur.

De Natuur4daagse kent vier verschillende trajecten die elk in aan ander gebied zijn uitgezet. In totaal zijn er vier vertrekpunten. Iedere deelnemende vereniging zorgt voor een eigen traject. In elke route is een kraam aanwezig van de organiserende vereniging.

De deelnemers lopen de route op eigen gelegenheid en ontvangen hiervoor een routebeschrijving die de nodige informatie bevat van de het landschap en de natuur langs de route.
Iedere deelnemer ontvangt een deelnemerskaart, deze wordt op een stempelpost afgestempeld. De deelnemer die drie routes loopt ontvangt een herinnering; dit na afloop van de vierde route.

Natuur4daagse september 2008

De data en startpunten

  • 7 september, Bieslandse Bos, Bieslandhoeve, Bieslandseweg 1, 2645 BM Delfgauw
  • 14 september, 't Woudt, MDV, koffiehuis De Hooiberg, 't Woudt 15, 2636 HD Schipluiden (de starttijd is hier tussen 12:00 en 14:00 uur)
  • 21 september, Balij, NMP, sportcentrum de Viergang, Sportlaan 1b, 2641 AZ Pijnacker
  • 28 september, Centrum Delft, KNNV, Botanische Tuin, Poortlandplein 6, 2628 BM Delft

De uitgezette wandelroutes zijn te verkrijgen bij de startpunten voor 3,-- euro. Alle vier de routes zijn voor 8 euro bij het startpunt te koop.

Het is de derde keer dat de Natuur4daagse Delfland wordt georganiseerd. De reacties van de deelnemers van vorig jaar waren een stimulans om deze serie wandelingen weer te organiseren.

Wat is en doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afd. Regio Delft is de natuurvereniging voor Delfland (de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag). De natuurvereniging probeert de inwoners van Delfland enthousiast te maken voor de 3 N's: natuurstudie, natuurbeleving en natuurbescherming.

De ruim 50 door Nederland verspreide afdelingen organiseren diverse activiteiten zoals inventarisaties, excursies, lezingen, cursussen en natuurbeschermingsactiviteiten en laten hun stem horen bij landinrichtingsplannen of bedreigde natuurgebieden. Ook steken ze hun handen uit de mouwen als het gaat om bijvoorbeeld het knotten van wilgen en het begeleiden van de paddentrek. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afd.RegioDelft.

12 april 2024