Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Primeur: De Landschapsveiling in Midden-Delfland

Agrarische natuurvereniging Vockestaert organiseert in samenwerking met kenniscentrum Triple E een landschapsveiling ten bate van de kwaliteit van het landschap in Midden-Delfland! Tijdens de Midden-Delflanddag op 21 juni komen diverse landschapselementen ter veiling. Voorbeelden van de veilingobjecten zijn een authentieke Westlandse druivenserre, houten landschapshekken en een ligusterhaag. Daarnaast komen meerdere ludieke agrarische producten onder de veilinghamer. Er kan worden geboden op een dag met de boer en op het bijwonen van de geboorte van een kalf.

De Landschapsveiling is een aanvullende en nieuwe mogelijkheid om het onderhoud en beheer van het prachtige landschap door agrariërs zonder staatssteun te financieren. Het landschap van Midden-Delfland heeft te midden van de Randstad altijd een unieke ruimte geboden voor ontspanning en avontuur. De kwaliteit van het landschap van Midden-Delfland staat echter in toenemende mate onder druk. Deze ontwikkelingen zijn niet onopgemerkt gebleven bij degenen die de unieke kwaliteiten van Midden-Delfland een warm hart toedragen. Tijdens de landschapsveiling van 21 juni aanstaande kan men aan deze waardering een concrete invulling geven. Naast particulieren wordt in het kader van de veiling tevens een beroep gedaan op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de lokale bedrijven.

Natuurlijk kopen bedrijven en particulieren niet echt een heg, ze leveren een bijdrage aan het beheer van een landschapselement waarmee de garantie wordt gegeven dat het element behouden blijft. Men adopteert als het ware een landschapselement en krijgt daarvoor een certificaat. Tijdens een jaarlijkse participantendag worden de kopers op de hoogte gehouden van de stand van zaken rond het beheer van de elementen. Op deze manier kan men van het landschap in Midden-Delfland blijven genieten. De agrariër zorgt in samenwerking met agrarische natuurvereniging Vockestaert voor een adequate bescherming van het landschap. De Landschapsveiling is reeds succesvol geweest in de Ooijpolder, Mergelland en het Goois Natuurreservaat.

De locaties

De landschapsveiling wordt op zaterdag 21 juni om 11.00 uur geopend op Hoeve Ackerdijk, Rotterdamseweg 223 in Schipluiden. De veiling wordt om 14.30 vervolgd op de Karperhoeve, Zuidbuurt 5 in Maassluis.

Bron: persbericht 18 juni 2008.

12 april 2024