Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Schiedam volop in beweging tijdens succesvolle Brandersfeesten

26-28 september Schiedam - Een zonovergoten Schiedam was afgelopen weekend het decor van het grootste evenement dat de stad kent. De Brandersfeesten trok ongeveer 270.000 mensen naar de binnenstad. De Taptoe werd drukker bezocht dan voorgaande jaren en op zaterdag en zondag leefde Schiedam op straat. Vele mensen van binnen en buiten Schiedam liepen struinend langs de kramen en winkels, genoten van de schepen in de havens en zongen mee met de koren, om op zaterdagavond de Gondelvaart te bewonderen. Het thema van dit jaar Schiedam in beweging! was zichtbaar in de hele stad.

Zoals ieder jaar hadden een kleine dertig deelnemers hard gewerkt aan hun theatrale schepen voor de Gondelvaart. Dit jaar koos op verzoek van de deelnemers een onafhankelijke jury de winnende gondel. De prijs werd uitgereikt op het Schippersbal aan de Scouting Burgemeester van Haaren Groep. "Een prachtige boot met het thema kermis, die Schiedam volledig in beweging liet zien en het meest voldeed aan de criteria originaliteit, creativiteit, impact en ambachtelijkheid", aldus de jury, die bestond uit burgemeester W.M. Verver-Aartsen, Frans Eikenbroek, voorzitter van de Brandersfeesten, Schiedammer Wim van Zon en Raymond Timmers van Jong Geluid, de Jongerenraad van Schiedam. De tweede prijs ging naar Jachtclub Schiedam Vrouwe Antoinette, waarvan de leden bleven dansen op alle bekende nummer uit de film 'Grease'.
De familie Kazemi kreeg de derde prijs met hun verrassende schimmenspel.

Brandersfeesten 2008

Brandersfeesten 2008

Kinderen vermaakten zich op het plein voor het Stedelijk Museum Schiedam waar zij hun eerste CoBrA schilderij maakten en workshops volgden van Circus Rotje Knor. Vele jongeren bevonden zich op, rond en in het water bij de Waterspelen op de Lange Haven en in het duik bassin van duikcentrum Haai Five Scuba Diging op het Stadserf. Door het lekkere weer bleef het vrijdag en zaterdag tot diep in de nacht gezellig in de stad, waar bandjes in verschillende cafés en restaurants speelden.

Volgend jaar bestaan de Brandersfeesten 25 jaar en kan Schiedam een groots feest verwachten. De eerste ideeën zijn al ontstaan voor 25, 26 en 27 september 2009.
Kijk voor meer informatie op www.brandersfeesten.nl.

Brandersfeesten 2008
Branderfeesten foto's © Fun-Key events.

Bron: persbericht Brandersfeesten 29 september 2008


Schiedam in beweging tijdens de Brandersfeesten 2008

Schiedam - Schiedam staat niet stil. De stad bloeit, groeit, leeft en beweegt al eeuwenlang. Daarom is het thema van de Brandersfeesten 2008: Schiedam in beweging! Dit festival, dat jaarlijks tussen de 250.000 en 300.000 bezoekers trekt, vindt plaats van vrijdag 26 tot en met zondag 28 september. Na een vliegende start met de populaire Taptoe, gaan de voetjes van de vloer bij het grote aanbod live muziek in de stad. De mooiste schepen varen door de havens tijdens de Gondelvaart en het publiek kan twee dagen heerlijk slenteren over de Brandersmarkt en langs de Brandersroute. Jong of oud, niemand hoeft stil te zitten, want door de hele stad worden activiteiten georganiseerd. Het belooft weer een bijzonder actief weekend te worden!

De Brandersfeesten worden traditioneel geopend met de Taptoe op vrijdag 26 september. De Jeugd Rijnmondband en Rijnmondband uit Schiedam komen in actie en wordt bijgestaan door verschillende drumfanfares en showkorpsen uit heel Nederland. De stad blijft ook na de Taptoe swingen, want om 22.00 uur begint bij de cafés, restaurants en verschillende buitenpodia Schiedam Live! Gedurende het hele weekend kan er gedanst, gerockt, meegedeind en meegezongen worden met vele bands, koren en DJ's.

Op zaterdagavond komen de Schiedamse havens tot leven wanneer tientallen schepen meevaren in de jaarlijkse Gondelvaart. Terwijl de mooi verlichte creaties langzaam voorbij trekken, geniet het publiek vanaf de historische kaden van dit feestelijke spektakel en zorgen dweilorkesten en shantykoren voor passende muziek.

Gondelvaart
Gondelvaart.

Vele creatievelingen zijn de zomermaanden in de weer om tijdens de Brandersfeesten goed uit te pakken met hun prachtig versierde schip en daarmee hopelijk mee te dingen naar de felbegeerde publieksprijs. De Gondelvaart is onderdeel van het Watersportweekend. Om het watersportseizoen in stijl af te sluiten komen pleziervaarders met de boot naar Schiedam en worden er veel activiteiten georganiseerd voor jongeren zoals kanovaren, de touwbrug, een vlottenrace en de spinning barrel.

Ambachtenmarkt
Ambachtenmarkt.

Het hele weekend is Schiedam in beweging tijdens dit festival vol muziek, activiteiten en levendigheid voor groot en klein. Kijk voor meer informatie op www.brandersfeesten.nl.

Bron: persbericht juni 2008

11 april 2024