MIDDEN - DELFLAND

Boerenbont te Maasland 2e h'Eerlijk Delfland-landwinkel

12 juli 2008. Een 50-tal mensen schaarden zich afgelopen zaterdagmorgen rond Tineke van de Berg, eigenaresse van Boerenbont te Maasland, om deelgenoot te zijn van de feestelijke bijeenkomst die om 11 uur was georganiseerd t.b.v. de uitreiking van de 2e h'Eerlijk Delflandvlag.
Onder muzikale omlijsting kon op het gezellige erf van alles geproefd worden: lekkernijen als zelfgebakken cake, boerenkaas en Maaslandse vlierbloesemsiroop.

Mirjam Warnars, voorzitter van Stichting h'Eerlijk Delfland overhandigde Boerenbont deze vlag, die staat voor de productie, promotie en vermarkting van streekproducten in Delfland en omgeving. In februari j.l. ontvingen John en Nelly van Winden van Zuivelboerderij van Winden in Schipluiden het allereerste exemplaar. Mirjam sprak de wens uit voor het einde van het jaar de 3e vlag uit te kunnen reiken in Den Hoorn. Zodoende is iedere dorpskern van Midden-Delfland voorzien van een h'Eerlijke Delflandwinkel, alwaar de streekproducten uit de regio van Delfland verkrijgbaar zijn.

 

Boerenbont in Maasland

Burgemeester Rodenburg voegde in zijn toespraak nog een extra tintje toe: Nu de gemeente Midden-Delfland Citta Slow-hoofdstad van Nederland is, groeit de interesse en behoefte aan eerlijke producten. Citta Slow bevestigd het bewustzijn van dit prachtige gebied, met zijn specifieke landschap en regionale producten. Andere gemeenten in Nederland zullen ons zeker nauwlettend volgen en zich aansluiten bij het Citta Slow gedachtegoed. Tineke was zichtbaar verheugd met de grote belangstelling en bedankte iedereen voor zijn of haar komst. Na de toespraken bleef menigeen nog gezellig een tijdje hangen: onder het genot van een drankje, een praatje in de zon, om aankopen te doen in de winkel of een kijkje nemen in de prachtige tuin. Lekker genieten : h'Eerlijk Delfland en Citta Slow op zijn best ! !

Boerenbont in Maasland

Streekproducten

Boerenbont produceert Midden-Delflandmoppen, lemon lurd, en zeer binnenkort wellicht Midden-Delfland-vijgenjam. Met vijgen van eigen teelt ! 

Het assortiment in de winkel is zeer uitgebreid : producten van producenten uit de nabije omgeving, zoals o.a. brood-cake en koekmelen van de Molen Aeolus uit Vlaardingen, honing en bijenartikelen van de Imkerij Vereniging Midden-Delfland en Imkerij de Bijzaak, voor sappen en vlierbloesemsiroop, jams van De Rode Klaver, voor jams, chutneys, dessertsausen, mosterds etc. van Hoeve Avondrust. 

Afhankelijk van het seizoen zijn er verse groenten, plantjes en kruiden te koop en is er informatie te vinden over agro-recreatieve activiteiten in de omgeving. 
Trefwoorden voor Boerenbont zijn natuurlijk en (h)eerlijk. Het is een winkel waar de tijd wordt genomen voor iedere klant.
Meer informatie over Boerenbont: www.boerenbont-maasland.nl

Boerenbont in Maasland

Bron: persbericht h'Eerlijk Delfland, fotografie © GDP.