Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Midden-Delfland Dag, zaterdag 21 juni 2008

Midden-Delfland heet op zaterdag 21 juni tussen 10.00 en 17.00 uur iedereen welkom onder het motto ´De wereld van Midden-Delfland' met meer dan 80 activiteiten!
De Midden-Delfland Dag 2008 komt er aan. Méér dan 80 evenementen in het hele Midden-Delfland bieden voor elk wat wils: drie fietstochten met de Rabobank, vaartochten vanuit verschillende startpunten, bezoeken aan boerderijen, veel muziek, cultuur, eten en drinken, en nog veel meer. De affiche, het programmaboekje en de site van de Midden-Delfland Vereniging geven de bezoekers alle informatie die ze nodig hebben om er een 'mooi dichtbij' dagje- uit van te maken.

Het thema "De wereld van Midden-Delfland"

Wie Midden-Delfland binnenrijdt vanuit de steden heeft vaak de sensatie een 'andere wereld' binnen te komen. Vanuit een wereld vol drukte, bebouwing en haast, opent zich 'de wereld van Midden-Delfland', een gebied waar de seizoenen het leven bepalen, onthaasting zich afwisselt met dag-en-nacht buiten werken, waar de koeien traag herkauwen en de wind de bomen streelt.

Midden-Delfland is trots op die wereld en heeft inmiddels allang begrepen dat deze wereld niet langer een achtergebleven stukje Randstad is, maar een groene oase waar meer dan een miljoen mensen in de omliggende steden soms naar kunnen verlangen.
Het boerenleven, natuur en open landschap staan tijdens de 10e Midden-Delfland Dag weer centraal.

3 fietstochten

Op zaterdag 21 juni kunt u met de RABOBANK Midden-Delfland fietsdag vanuit 9 startplekken via 3 fietstochten vrijwel alle attracties van de Midden-Delfland Dag aandoen, al zal het vrijwel onmogelijk zijn om overal te gaan kijken en meedoen!

Opening bij de Karperhoeve

De Midden-Delfland Dag wordt dit jaar om 10.00 uur in de Karperhoeve in Zuidbuurt geopend met een optreden van de Zomerkoningin en haar gevolg. Gaat het wel goed met de seizoenen, waar is de zomertroon, kan de zomerkoningin aan haar regeerperiode beginnen?
Ook te zien in Maassluis, Schipluiden, Den Hoorn en Delft. Voor aanvangstijden zie: www.middendelflandvereninging.nl.

Presentatie van het boek "Markant Midden-Delfland" een wereld apart

Dit prachtige boek met 400 foto's van het landschap en de bewoners van Midden-Delfland heeft tijdens de Midden-Delfland Dag de speciale prijs voor de bezoekers van de Midden-Delfland Dag nl. € 15,00
Na 21 juni is het boek op diverse plaatsen te verkrijgen voor € 22,00

Veel activiteiten op 15 locaties

Op 15 locaties verspreid over het Midden-Delfland, zijn er daarna de hele dag activiteiten, meestal gericht op ´meedoen` en leuk voor het hele gezin. Ook is er muziek te beluisteren en toneel te zien! Vrijwel alle activiteiten zijn gratis. Soms is er wel een beperkt aantal plaatsen of gelden speciale bezoek- of vertrektijden.

Alles is te lezen in het programmaboekje dat op allerlei plaatsen in en rond het gebied voor u klaar ligt. Op de site van de Midden-Delfland Vereniging www.middendelflandvereniging.nl kunt u het programmaboekje downloaden.

Links:

12 april 2024