Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

KNNV Delft Jaarthema Marters geopend

Op vrijdag 7 maart is het jaarthema Marters geopend door de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afd. Regio Delft; deze vond plaats in de bibliotheek van Nootdorp. Dit gebeurde door overhandiging van de Marterkaart en de opening van de tentoonstelling Marters.

Doel van het thema is informatie geven over Marters, het in kaart brengen van het voorkomen van deze dieren en adviezen te geven voor de bescherming van deze dieren.

De tentoonstelling Marters staat van 7 maart tot 4 april in de bibliotheek van Nootdorp, Koningin Wilhelminastraat 5.

Deze tentoonstelling geeft een beeld van het leven van de wezel, bunzing, hermelijn en Amerikaanse nerts; deze soorten worden ook wel de kleine marters genoemd.

De bezoeker aan de tentoonstelling kan zelf een steentje bijdragen aan de bescherming van deze dieren met behulp van een zoekkaart Marters.

Jaarthema Marters geopend

Zoekkaart

Vraag een zoekkaart aan: afd.RegioDelft@knnv.nl of (015) 214 36 75 (na 18:00 uur).

De KNNV wil graag waarnemingen hebben uit de plaatsen: Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag). De kaarten zijn, na 15 maart, ook op te halen in de bibliotheken van deze plaatsen.

Overige materialen en activiteiten

Voorts heeft de KNNV een poster en een brochure beschikbaar en worden excursies rond dit thema georganiseerd. Ook kunt u via de website www.knnv.nl/afd.RegioDelft  vragen over marters of de natuur stellen.

Deel Zoekkaart Marters KNNV
Twee van de vier Marters © KNNV.

Wat is en doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afd. Regio is de natuurvereniging voor Delfland, een vereniging waarvan de leden zich bezighouden met natuurstudie, natuurbeleving/educatie en natuurbescherming. Via activiteiten als excursies, lezingen, cursussen en natuurbeschermingsactiviteiten zoals inventarisatiewerk en laten zij stem horen bij landinrichtingsplannen of bedreigde natuurgebieden. Ook steken ze hun handen uit de mouwen als knotten en padden overzetten. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afd.RegioDelft

12 april 2024