Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

De paddentrek is begonnen

Vrijdag 22 februari zijn de eerste padden tijdens de jaarlijkse paddentrek gesignaleerd. De overzetactie start vanaf 25 februari. De trek vindt plaats tussen 19:00 en 7:00 uur.

Deze beschermde dieren hebben de afgelopen winter in de grond, onder stenen, in composthopen gezeten. Wanneer de temperatuur boven de 6º C is komen ze te voorschijn, vooral als het regent. De padden zijn tijdens hun trektocht op weg naar een sloot waar ze zich voortplanten.

In de regio Delft helpt de KNNV afd. Regio Delft de padden bij hun voorjaarstrek. Als ze bij hun trektocht een verkeersweg oversteken worden ze in grote aantallen doodgereden.

In Delft, Pijnacker en Ypenburg worden de padden op 13 locaties geholpen door ca 200 mensen.
De locaties zijn te herkenen aan verkeersborden. In Delft zijn twee locatie, de Kerkpolderweg en de Tweemolentjeskade, tussen 19:00 en 23:00 uur voor het autoverkeer afgesloten.

Tijdens de periode van de paddentrek wordt ook de Holyweg in Vlaardingen afgesloten tijdens de avonduren. Omleiding wordt met borden aangegeven.

Gewone padden (Bufo bufo) - foto: Wikipedia
Gewone padden (Bufo bufo) - foto: Wikipedia.

Wat doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging is een natuurvereniging waarvan de leden zich bezighouden met natuurstudie, natuurbeleving en natuurbescherming. De ruim 50 door Nederland verspreide afdelingen organiseren diverse activiteiten zoals inventarisaties, excursies, lezingen, cursussen en natuurbeschermingsactiviteiten en laten hun stem horen bij landinrichtingsplannen of bedreigde natuurgebieden. Ook steken ze hun handen uit de mouwen als het gaat om bijvoorbeeld het knotten van wilgen en het begeleiden van de paddentrek. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afd.RegioDelft.

13 april 2024