Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Tentoonstelling Marters in Maasland

De natuurvereniging, de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afd. Regio Delft organiseert van 30 mei tot en met 27 juni een tentoonstelling Marters in de bibliotheek Maasland, Annie M.G. Schmidtplein 1. Dit als onderdeel van het jaarthema Marters.

Doel van het jaarthema is informatie te geven over Marters, het in kaart brengen van het voorkomen van deze dieren en adviezen te geven voor de bescherming van deze dieren.

Deze tentoonstelling geeft een beeld van het leven van de wezel, bunzing, hermelijn en Amerikaanse nerts; deze soorten worden ook wel de kleine marters genoemd.

De bezoeker aan de tentoonstelling kan zelf een steentje bijdragen aan de bescherming van deze dieren met behulp van een zoekkaart Marters. Deze kaart is bij de balie van de bibliotheek af te halen.

De openingstijden van de bibliotheek zijn:
maandag 13.30 - 20.00 uur
dinsdag gesloten
woensdag 13.30 - 17.00 uur
donderdag gesloten
vrijdag 13.30 - 20.00 uur

Zoekkaart

Vraag een zoekkaart aan: afd.RegioDelft@knnv.nl of (015) 214 36 75 (na 18:00 uur).
De KNNV wil graag waarnemingen hebben uit de plaatsen: Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).

Bunsing op Midden-Delfland Dag - Foto GDP

Overige materialen en activiteiten

Voorts heeft de KNNV een poster en een brochure beschikbaar en worden excursies rond dit thema georganiseerd.
Ook kunt u via de website www.knnv.nl/afd.RegioDelft vragen over marters of de natuur stellen.

Wat is en doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afd. Regio is de natuurvereniging voor Delfland, een vereniging waarvan de leden zich bezighouden met natuurstudie, natuurbeleving/educatie en natuurbescherming. Via activiteiten als excursies, lezingen, cursussen en natuurbeschermingsactiviteiten zoals inventarisatiewerk en laten zij stem horen bij landinrichtingsplannen of bedreigde natuurgebieden. Ook steken ze hun handen uit de mouwen als knotten en padden overzetten. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afd.RegioDelft.

Bron: Persbericht KNNV afd. Regio Delft.

Links

12 april 2024