Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Archeologische vondsten in Maassluis

4 augustus 2008. De archeologische vereniging Helinium bestaat dit jaar 50 jaar. Het werkgebied van Helinium bestaat uit Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en sinds kort ook Rotterdam en Voorne Putten.

Om de viering van het 50-jarig bestaan luister bij te zetten is een reizende tentoonstelling door het werkgebied van Helinium samengesteld. De tentoonstelling bevat vondsten die door leden van Helinium in de loop van die 50 jaar zijn opgegraven of zijn bekeken.

De tentoonstelling vertelt het ontstaan van Helinium met de vuurstenen bijl uit de Vlaardingen-cultuur en gaat via vondsten uit Maassluis en omstreken naar foto's van experimentele archeologie. De werkzaamheden van Helinium op de werkavonden vormen een ander gedeelte van het verhaal. De tentoonstelling in Maassluis zal te zien zijn van 2 augustus tot eind september tijdens de openingstijden in de Salon van de bibliotheek, Uiverlaan nr 18, Maassluis.

Gezocht vondsten uit de Zuidvliet

Het blijkt dat er weinig bekend is van de vondsten die in de jaren 70 zijn gedaan in de leeggelopen Zuidvliet. We zouden graag deze vondsten inventariseren, met behulp van foto's en beschrijvingen. Eventuele verhalen hierover zijn welkom.

U kunt Helinium bereiken op de onderstaande manieren:

  • Telefoon 010-2261986 (alleen op woensdagavond),
  • e-mail: helinium@vanwensveen.nl.
  • Postadres:
    Helinium
    Westlandseweg 258
    3131 HX Vlaardingen

Bron: persbericht bibliotheek Maassluis | Midden-Delfland

12 april 2024