Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Bestuurders testen fietsvriendelijke Zoefroute

18 september. Zorgeloos, onbelemmerd, en eenvoudigweg fietsen. Dat kan op de Zoefroute: een veilige, comfortabele route met extra service voor fietsers. In de afgelopen maanden zijn er diverse verbeteringen en voorzieningen, zoals fietsstraten en wachttijdvoorspellers, op deze route aangebracht om fietsen op de Zoefroute aantrekkelijk te maken. Regiobestuurder Smit (Stadsgewest Haaglanden), wethouder Koning (Delft), wethouder De Vries (Pijnacker-Nootdorp) en gedeputeerde Koop (provincie Zuid-Holland) ervaren donderdag 18 september waarom fietsen via de Zoefroute zo bijzonder is.

De Zoefroute is een regionale fietsroute tussen De Lier - Delft - Pijnacker. Op het traject Delft - Pijnacker zijn diverse voorzieningen aangebracht om het fietsen op deze route aantrekkelijker te maken. Er zijn bijvoorbeeld wachttijdvoorspellers geplaatst, zodat fietsers weten wanneer het licht op groen springt. Ook nieuw is de mobiele fietsenmaker. Een ideale oplossing bij pech onderweg. Verder kenmerkt de Zoefroute zich door diverse (on)bewaakte stallingen, duidelijke bewegwijzering en voorrangssituaties voor fietsers.

De betrokken gemeenten Delft, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Stadsgewest Haaglanden, de provincie Zuid-Holland, netwerkorganisatie BEREIK! en de Fietsersbond werken samen aan het stimuleren van het aandeel van de fiets in het woon-werkverkeer op deze Zoefroute. Dit doen zij onder andere met behulp van Zoef-ambassadeurs en door fietsenstallingen bij bedrijven langs de route te subsidiëren.

Donderdag 18 september maken Regiobestuurder Smit, wethouder Koning, wethouder De Vries en gedeputeerde Koop kennis met de Zoefroute: via de Ezelsveldlaan, Oostplein en Delfgauwseweg fietsen de bestuurders naar de gemeentegrens met Pijnacker. De fietsers, die 's middags van hun werk op weg zijn naar huis, zullen ook op een verrassende manier kennismaken met de Zoefroute. Meer informatie over de route staat op www.zoefroute.nl.

Zoefroute op de fiets door Midden-Delfland

11 april 2024