Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

'Tuin van de Randstad' een succesformule

11 oktober. Het was een kolossale drukte in en om de druivenkwekerij Nieuw Tuinzight in de Woudse Droogmakerij aan het water De Zweth. Van 10.00 tot 17.00 uur was daar rondom het thema druiven één van de gezelligste streekproductenmarkten van Midden-Delfland. De succesformule van Hilde en Arnold Jansen werkte dit jaar nog beter: Mooi weer, leuke activiteiten en de standhouders met hun diverse producten die zij aan de man/vrouw probeerden te brengen. Het Druivenbommetje, een coproductie van bakkerij Holtkamp en Nieuw Tuinzight, lieten velen zich goed smaken.

Tuin van de Randstad - 11 oktober 2008

Het was extra druk op deze zonnige herfstzaterdag op de fietspaden van en naar druivenkwekerij. Het verbrede fietspad vanaf 't Woudt leidt nu over de hoge dijk van de onlangs officieel geopende waterberging van het Hoogheemraadschap van Delfland in de Woudse polder. Verkeersregelaars probeerden de mensen die het advies: 'kom op de fiets' hadden gemist, te dirigeren naar de parkeerplaatsen bij naburige tuinders. Afdalend van de Zwethkade naar de enkele meters dieper liggende Woudse Droogmakerij richting druivenkwekerij werd het pas goed duidelijk hoe druk het was. Honderden fietsen stonden geparkeerd langs de toegangsweg naar de druivenkassen. Op het voorplein was het al behoorlijk druk. In de hal kon men even bijkomen van de fietstocht met een drankje en een druivenbommetje. De gemeente Midden-Delfland was aanwezig om informatie te geven over Citta-Slow Nederland, waar zij sinds kort de hoofdstad van is. De meeste kramen waren opgesteld langs het middenpad door de druivenkassen. Langzaam schuifelend trok men er langs, hier en daar een hapje nemend, een praatje makend of wat producten kopend. Vrijwel niemand ging huiswaarts met lege handen!

Tuin van de Randstad - 11 oktober 2008

Tuin van de Randstad - 11 oktober 2008

Tuin van de Randstad - 11 oktober 2008

Tuin van de Randstad - 11 oktober 2008

Tuin van de Randstad - 11 oktober 2008


Aankondiging: 'Tuin van de Randstad' in Druivenkwekerij Tuinzight

In de druivenserres van de druivenkwekerij Tuinzight in Den Hoorn vindt zaterdag 11 oktober van 10.00 uur tot 17.00 uur de streekmarkt 'Tuin van de Randstad' plaats. U kunt kennis maken met allerlei streekproducten uit de regio zoals honing, biologische groenten en fruit, ambachtelijk gebakken brood en diverse soorten kaas. Ook kunt u informatie krijgen over het mooie Midden-Delfland gebied en de Cittaslow Midden-Delfland. Anja Visser komt exposeren en schilderen. Voor de kinderen is er een speurtocht en een verhalenverteller. Burgemeester Arnoud Rodenburg opent de streekmarkt.

Cittaslow Midden-Delfland onderschrijft een hoge kwaliteit van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur en cultuurhistorie. Vanuit het Cittaslow perspectief wordt deze streekmarkt ondersteund.

De 'Tuin van de Randstad' wordt georganiseerd op zaterdag 11 oktober van 10.00 tot 17.00 uur; de toegang is gratis. 

Het adres is: Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight op de Zwethkade-zuid 45 in Den Hoorn.

Tip: Kom op de fiets!

Tuin van de randstad

De tuin van de randstad op Nieuw Tuinzight

11 april 2024