Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

EXPO in de Salon - bibliotheek Maassluis

De aquarellen van Jenny Sanfors zijn als illustraties bij een reisverhaal. Het verhaal dat iedereen kan schrijven. Waarin alle gebeurtenissen, avonturen die je meemaakt en plaatsen waar je komt, beschreven staan. Vanuit je eigen gezichtspunt en in je eigen kleuren.

Zo is Vliegeraars in New Delhi een verslag van een reis in India, maar ook een visie van de schilderes op het leven daar. Dat het niet alleen ellende en narigheid is, maar dat mensen daar ook aan de dagelijkse beslommeringen ontstijgen door 's avonds honderden vliegers op te laten. En mensen in Nederland die naar dat aquarel kijken kunnen iets van dat gevoel herkennen, er vrolijker door worden.

Hetzelfde geldt voor Vallende gebouwen. Een eenzaam mens in een bootje houdt stand in een storm terwijl de wereld om hem heen instort. Een werk dat gemaakt is na een reis naar San Francisco. Maar wat er ook wordt afgebeeld, altijd schijnt er licht door de aquarellen…

De expositie van Jenny Sanfors is te bezichtigen tijdens de openingsuren van bibliotheek Maassluis, Uiverlaan 18 in Maassluis gedurende de maand juni 2008.

Copyright Jenny Sanfors

Persbericht bibliotheek Maassluis

12 april 2024